Over Wilde Beer

Wilde Beer
Ontwikkeling van autonome, zelfbewuste en vrije mensen

Soms weet je in een split-second wat het goede is om te doen.  Een ingeving, intuïtief. Daar meer op vertrouwen, dat gun ik iedereen.

Ieder mens heeft een Wilde Beer in zich. Een oer-instinctieve kracht en wijsheid die niet twijfelt, wikt en weegt. In ons dagelijks werk wordt deze kwaliteit helaas maar weinig aangesproken en doen we zoveel mogelijk met ons hoofd. Daar mag van mij wel wat meer Wilde Beer in.

Een Wilde Beer kan liefhebben en vechten. Weet van het leven en de dood. Het licht en de schaduw. Maar oordeelt niet. Het is er gewoon.

Mijn Wilde Beer
Mijn eigen Wilde Beer werd wakker uit een winterslaap tijdens een opleidingsdag Systemisch Werk. Ik stond in een opstelling tegenover mijn ouders en schreeuwde die lang ingehouden schreeuw. Ik voelde de energie van mijn tenen tot aan mijn krullen, ik stond helemaal op scherp. Ik wist dat het klopte. 

Methode
Mijn uitgangspunt is altijd: hoe is het nu, hier? Want daarin is alles al aanwezig.
En wat in het hier en nu haakt er aan vroeger?

Het heden, de toekomst en het verleden. Die drie plekken hebben alles met elkaar te maken.

Vaak zijn we druk bezig met straks, soms met het nu en in mijn ervaring te weinig met vroeger. Daar waar we zoveel geleerd hebben over hoe je dat doet; leven. Precies daar waar we misschien liever niet naar terug willen keren, ligt het goud verborgen.

Ik maak veel gebruik van opstellingen werk, lichaamsgerichte oefeningen en karakterstructuren. Ik ben gecertificeerd in Transactionele Analyse, NLP, Systemisch Werk en heb ruime ervaring in individuele trajecten en het werken met groepen.

Wat vraagt Wilde Beer van jou?
Wilde Beer vraagt bereidheid te zoeken, niet te weten, te voelen, te laten verrassen en te vinden in onverwachte hoek.

Soms confronterend, eerlijk vanuit het hart, altijd liefdevol en met humor.

Kennismaken? Neem contact op.

Wilde Beer is lid van de Ethische Code van Phoenix opleidingen